22 Aralık 2007 Cumartesi

Karides Salatası

Malzemeler
  • 250 gram küçük karides
  • 1 pırasa
  • 1 küçük havuç
  • 2 dal kereviz yaprağı
  • yarım demet maydanozun sapları
  • 1 orta boy domates
  • 1 çarliston biber
  • 1 sivri biber
  • 8 küçük kültür mantarı
  • 8 yeşil zeytin
  • 1 yemek kaşığı doğranmış salatalık turşusu
  • yarım demet maydanozun yaprağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı
Pırasayı yıkayın, dış kabuğunu soyun, beyaz ve yeşil kısımlarını yarım santim kalınlığında doğrayın. Havucu kazıyın,
yıkayın, yarım santim kalınlığında doğrayın. Kereviz yaprağını yıkayın. Maydanozu yıkayın, saplarını kesin,
yapraklarını ince doğrayın. Pırasa, havuç, kereviz yaprağını ve maydonoz saplarını tuz ile birlikte içinde soğuk su
olan bir zencereye koyun, fokurdamaya başladıktan sonra 10 dakika süre ile kaynatın. Sürenin sonunda karidesleri
kaynar suya atın, zedelemeden kevgir ile karıştırarak 3-4 dakika haşlayın, tencereyi süzgece boşaltın, soğumaya
bırakın. Soğuyan karideslerin kafalarını atın, kabuklarını ayıklayın.

Hiç yorum yok: