- 500 gr karides
- 1 küçük soğan
- 1 küçük havuç
- 1 ince dal pırasa
- 1 kerevizin dal ve yaprağı
- 1 çay kaşığı tuz
- yarım su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 2 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- madanoz
Karidesleri önce temizleyin. Sosu hazırlamak için yoğurt ve ketçapı karıştırın, bunlara sarmısağı ezerek katın. Sirke,
limon suyu, kıyılmış maydanozu ilave ederek iyice karıştırın. Soğuyan karidesleri önce kafalarını kopartıp kabuklarını
zedelemeden soyun, tek sıra olarak yayvan bir servis tabağına dizin. Üzerine sosu dökerek sofraya getirin.
Isterseniz karıştırmadan sosu ayrı bir kapta söğüş karideslerin yanında servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder