- Yarım kilo dana işkembesi
- 4 bardak su
- 1 orta boy soğan
- 6 diş sarmısak
- 1 küçük havuç
- 1 karanfil
- 1 defne yaprağı
- yarım çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarmısak
- 2 orta boy domates
- yarım çay kaşığı kekik
- yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber, tuz
Temizlenmiş olarak alacağınız işkembeyi 1-2 saat süre ile bol tuzlu soğuk suda bırakın. Soğanın kabuğunu soyun.
Bütün bırakın. Sarmısakları uzunlamasına ikiye bölün. Havucu yıkayın, kazıyın ve yuvarlak bir şekilde doğrayın.Düdüklü tencereye 4 bardak su ile işkembeyi, soğanı, sarmısakları, havucu, karanfili, defne yaprağını, kekiği ve tuzu
koyup bir saat kaynatın. Soğuduktan sonra işkembeyi rulo haline getirin. 1 santim kalınlığında halkalar halinde
doğrayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, işkembelerin iki tarafını da kızartın. Işkembeleri pişirdikten sonra tavaya
ayıklanmış sarmısakları, rendelenmiş domatesi, kekik, kimyon, pul biber ve tuzu katın. 2-3 dakika kaynatın. Sofraya
getirirken işkembe kızartmaların üstüne dökün. Pişirdiğiniz işkembeyi iyice soğutursanız daha kolay
dilimleyebilirsiniz. Pişirdiğiniz işkembe miktarı fazla gelirse rulo yapıp buzlukta saklayabilirsiniz. Gerektiğinde
dilimleyip kullanabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder