7 Ocak 2008 Pazartesi

Şafak Çorbası

Malzemeler:
  • 8 bardak et suyu
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 kaşık yağ
  • 4- 5 adet olgun domates veya 2 kaşık konserve domates salçası
  • 1 bardak süt
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz
Yapılışı
Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
Sulandırılmış konserve salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır.
Karıştırılarak 1- 2 taşım kaynatılır. Pütür kalmışsa süzgeçten geçirilir.
Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek saatinden 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır. Ateş
kapatılır.
Not: et suyu yerine hazır paket et veya tavuk suyu da katılabilir.
Kısa bilgi:
Sofrayı hazırlarken; kaç kişinin yemek yiyeceğini, yemek listesinde neler olduğunu düşününüz, sofra
takımlarının temiz olmasına özen gösteriniz.

Hiç yorum yok: