- 10 bardak et suyu
- 3 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı yağ
- 4- 5 soğan
- 1 bardak süt
- 1 yumurta sarısı
- 1- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,
- tuz
Soğan rendelenir, yağ ile tencerede pembe kavrulur.
Un konur, biraz daha karıştırılır.
Et suyu ilavesi ile pişirilir.
Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir.
Yumurta sarısı süt ile çarpılır. Kaynayan çorbaya katılıp karıştırılır. Ateşten alınır. Tuz atılır.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Kısa bilgi:
Soğan idrar çoğaltıcı bir sebzedir. Ayrıca soğanın mühim bir antibiyotik etkisi vardır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder