(fasulye, kabak, yer elması, pırasa, bakla)
Malzemeler:
-1 kg. Sebze
-yarım su bardağı zeytinyağ
-2 soğan
-2 domates veya yarım kaşık salça
-1- 2 çay kaşığı şeker
-tuz
Yapılışı:
Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve doğranır.
İnce doğranmış soğan ile zeytinyağ hafif pembe kavrulur. Kabuğu soyulup doğranmış domates veya
salça katılır.
Sebzeler ve şeker ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp 5- 10 dakika kavrulur.
Su konup orta ateşte pişirilir (1- 1,5 bardak su). Kapak aralanarak soğutulur (kurumaması ve
kararmaması için). Not:
1)kabak pişirirken, sarımsak, maydanoz, dereotu koyunuz.
2)pırasa ve yer elması pişirirken soğanla beraber 1- 2 doğranmış havucu kavurunuz. Sebzeyi ilave
edince de yarım kahve fincanı yıkanmış pirinç koyunuz.
3)bakla pişirirken, 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış unlu su koyunuz (baklaya salça konmaz).
4)düdüklü tencerede yemek pişirirken buharlaşma az olacağından daima daha az su konulmalıdır.
30 Ocak 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder