11 Ocak 2008 Cuma

Patates Çorbası

Malzemeler:
  • 10 bardak et suyu
  • 1,5 çorba kaşığı yağ
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1- 2 soğan
  • 3 patates
  • 1 bardak süt
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz
Yapılışı:
Rendelenmiş soğan yağ ile pembe kavrulur. Un katılır. Biraz daha çevrilir.
Rendelenmiş patates et suyu konup iyice pişirilir.
Tel süzgeçten geçirilir. Tuz atılır.
Yumurta sarısı ve süt karışımı katılıp ateşten alınır.
Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Not:İstenirse üzerine kuru nane serpilir.
Bayat ekmekler küçük küçük doğranıp yağda kızartılıp çorba ile servis yapılabilir.
Kısa bilgi:
Patateste c vitamini kabuğa en yakın yerdedir. Bu bakımdan ince soyulmalı, ucuz ve kabuk yüzeyinin
fazla oluşu dolayısıyla küçük patates satın alınmalıdır.

Hiç yorum yok: