23 Aralık 2007 Pazar

Havuç Kızartması

Malzemeler
  • 2 orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/3 çay bardağı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kırmızı biber
  • tuz
  • kızartma için sıvı yağ

Yapılışı
Havuçları yıkayın ve bütün olarak tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Süzün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra
kabuklarını sıyırın. Yarım santim kalınlığında verev doğrayın. Çukur bir kaba unu, kabartma tozunu, kırmızı biberi
tuzu koyun. Yavaş yavaş su ekleyerek sulu bir hamur kıvamına getirin. Tavada yağı kızdırın, havuç dilimlerini
teker bulamaca batırıp kızartın. Çıkartıp kağıt peçetede fazla yağını süzün. Sıcak olarak servis yapın. Kabartma
yerine 2 yemek kaşığı maden sodası kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: