22 Şubat 2008 Cuma

Tarama

Malzemeler:
-100 gr. Balık yumurtası
-2 dilim bayat ekmek içi
-1 kahve fincanı süt
-1 su bardağı zeytinyağı
-2 çay kaşığı kırmızı biber
-1- 2 limon suyu
-tuz
Yapılışı:
Porselen bir kaseye bayat ekmek içi ufalanır.
Kaynar bir fincan süt konur karıştırılır.
Balık yumurtasının zarları çıkarılıp sütlü ekmeğe katılır; küçük taneler kayboluncaya kadar karıştırılır.
Kaşık kaşık zeytinyağı, limon suyu ilave edilir.
Tuz ve kırmızı biber katılıp karıştırıldıktan sonra tabağa alınır.
Üzeri isteğe göre süslenir. Kısa bilgi:
Konserve kutularının alt ve üst yüzeyleri şişkinse o konserve bozuktur; satın almayınız.

Hiç yorum yok: