10 Şubat 2008 Pazar

Zeytinyağlı Kereviz

Malzemeler:
-1 kg kereviz
-1 havuç
-1 patates
-yarım bardak iç bezelye (konserve).
-1- 2 avuç arpacık soğan
-yarım bardak zeytinyağı
-yarım demet maydanoz ve dereotu
-1 çay kaşığı şeker
-limon
-tuz
Yapılışı:
1- kereviz talaş kalmayacak şekilde soyulur. Ortadan
İkiye ayrılır. Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır. Tepsiye, çukur yerleri üste gelecek şekilde
konur.
Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates ve arpacık soğan zeytinyağda hafif kavrulur.
Bezelye, şeker tuz, maydanoz, dereotu konup karıştırılır.
Bu harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan kenarlara serpilir.
İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir.
Ateşten almadan 5 dakika evvel limon sıkılır. Kısa bilgi:
Kereviz, vitamin ve mineral madde yönünden çok zengin bir sebzedir.
Kereviz için bir eczaneye bedel denir.

Hiç yorum yok: