Malzemeler:
-1 kg pırasa
-3 soğan
-3 diş sarımsak
-yarım bardak zeytinyağ
-1 kaşık salça
-yarım demet maydanoz-dereotu
-1 çay kaşığı toz şeker
-limon
-tuz
Yapılışı:
Pırasa ayıklanıp 5- 6 cm boyunda kesilip, yıkanır.
Parçalar boyunca ince ince doğranıp tepsiye konur.
Yarım bardak su ile haşlanır (suyu süzülmez).
4- soğan yarım halkalar halinde, sarımsak küçük küçük doğranır. Zeytinyağında sararıncaya kadar
kavrulur. Salça, şeker, tuz, daha sonra da kıyılmış maydanoz, dereotu konur.
5- haşlanmış pırasaların üzerine bu harç yayılıp bir bardak su ilavesi ile pişirilir. 6- ateşten alınmadan
limon suyu gezdirilerek dökülür.
Kısa bilgi:
Pırasa idrar çoğaltan bir sebzedir. Şalgam idrar yolu hastalıklarına iyi gelir.
10 Şubat 2008 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder