8 Şubat 2008 Cuma

Zeytinyağlı kuru sebzeler (fasulye, barbunya)

Malzemeler:
-2 su bardağı kuru sebze
-2 havuç
-1 kereviz
-2 soğan
-1 baş sarımsak
-yarım kaşık salça
-yarım demet maydanoz
-1 çay kaşığı şeker
-2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
L-barbunya veya beyaz fasulye akşamdan ayıklanıp yıkanır. Bol su ile ıslatılır. Ertesi gün ezilmeden
yarı haşlanır.
Havuç, kereviz, soğan, sarımsak küçük doğranır.
Hepsi zeytinyağ ile sararıncaya kadar kavrulur.
Salça konur; birkaç kere karıştırılır.
Haşlanıp süzülmüş fasulye, şeker tuz ve su konur (1,5- 2 bardak). Yavaş yavaş pişirilir.
Kapak aralanarak soğutulur. Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ile süslenir. Not: taze
barbunya bir taşım haşlanarak süzülür.

Hiç yorum yok: