23 Şubat 2008 Cumartesi

Patlican salatasi

malzemeler:
-6 patlıcan
-3- 4 domates
-3- 4 sivri biber
-2 kahve fincanı zeytinyağ
-1- 2limon
-1 avuç maydanoz yaprağı
-2- 3 diş sarımsak-tuz
Yapılışı:
Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
Kabukları soyulup incecik kıyılır.
Küçük doğranmış sivri biber, tuzla dövülmüş sarımsak, zeytinyağ, limon suyu konup karıştırılır.
Servis tabağına yerleştirilip, domates dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
Kısa bilgi:
Buz dolabında da sebze ve meyveler vitamin kaybeder. Örneğin; yeşil fasulye buzdolabında 48 saat
sonra c vitaminini yarı yarıya kaybeder, diğer vitaminler de buna yakın kayba uğrar.

Hiç yorum yok: