16 Şubat 2008 Cumartesi

Ispanak püre

Malzemeler:
-1 kg. Ispanak yaprağı
-1 kaşık yağ
-1 kaşık un
-1 bardak süt
-tuz ve karabiber
Yapılışı:
Ispanak yaprakları yıkanır. Hafif ateşte bir kahve fincanı su ilavesiyle haşlanır.
Suyu sıkılıp, ince ince kıyılır.
Yağ ile un hafif pembe kavrulur, kıyılmış ıspanak ve süt konarak karıştırılıp pişirilir. Tuz, karabiber
atılır. Not:
Ispanak püresi et yemeklerinin yanına ve perhiz yemeği olarak kullanılır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ konup değişik lezzette bir yemek yapılmış olur.
Ispanağın haşlanma suyunu çorbada değerlendiriniz. Kısa bilgi:
Rengi canlı olsun diye haşlarken ıspanağa soda atmak çok zararlıdır.

Hiç yorum yok: