Malzemeler:
-1- 5 bardak nohut
-yarım bardak tahin
-yarım bardak zeytinyağı
-3 çay kaşığı kırmızı biber
-4- 5 diş sarımsak
-3 limon
-tuz
-üzeri için: zeytin, turşu; maydanoz
Yapılışı:
Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır.
İyice haşlanıp kabukları alınır.
Ceviz makinesinden geçirilir veya havanda dövülür.porselen bir kaseye alınıp, tahin, dövülmüş
sarımsak, kırmızı biber, tuz konur.
Azar azar zeytinyağ ve limon suyu ilave edilir.
Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir.
Kısa bilgi:
Nohut, fasulye gibi besinlere, çabuk pişsin diye karbonat koymak çok zararlıdır. Vitaminleri yok eder.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder