(kuru iç bakladan)
Malzemeler:
-2 bardak kuru bakla
-3/4 bardak zeytinyağ (1 bardaktan az)
-2 soğan
-1 çay kaşığı şeker
-limon
-1 avuç maydanoz yaprağı
-8- 10 zeytin
-tuz
Yapılışı:
Bakla ayıklanıp yıkanır. Akşamdan ıslatılır.
İnce doğranmış soğan, zeytinyağda hafif kavrulur.
Süzülmüş bakla, şeker, tuz ve 3- 4 bardak su konup pişirilir.
Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Çukur bir tabağa alınır.
Üzerine zeytinyağ gezdirilir. Limon dilimleri, zeytin ve maydanoz yaprakları ile süslenir. Kısa bilgi:
Çocuklara her gün 2- 3 bardak süt ve sütten yapılan yiyecekler verilmelidir.
18 Şubat 2008 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder