Malzemeler
-6 adet içli iri enginar
-yarım kaşık un
-2 limon
-3 patates
-1 kahve fincanı zeytinyağ
-tuz
Yapılışı:
Enginarın taç yaprakları sıyırılarak koparılır.
Saplar dibinden kesilir.
Fazla derinleşmeden soyulur.
İçleri kaşıkla çıkarılır.
Unlu ve tuzlu su ile haşlanır (kararmaması için).
Servis tabağına alınıp zeytinyağ ve limon gezdirilir.
Haşlanmış patates soyulup püre yapılır. Zeytinyağ, limon suyu ve tuz karıştırılıp enginarların içine
doldurulur.
Zevke göre süslenir (zeytin, maydanoz, havuç, bezelye, turşu v.s. İle). Kısa bilgi:
Enginar sindirimi kolay bir sebzedir. Ancak şeker hastaları yememelidir.
24 Şubat 2008 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder