Malzemeler:
-1 su bardağı tahin
-2 limon suyu
-yarım kahve fincanı zeytinyağ
-2 kahve kaşığı kimyon
-3 diş sarımsak
-1 kahve kaşığı tuz
-1 kahve kaşığı acı kırmızı biber
Yapılışı:
Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır.
Azar azar limon suyu, zeytinyağ ve sonra da tuz ilave edilir. (sertleşmemesi için tuz en son konur.)
Tabağa alınıp kalan zeytinyağ üzerine gezdirilir.turşu zeytin v.s. İle süslenir.
Kısa bilgi:
Sarımsak, damar sertliği, skorbüt (diş etlerinin kanaması) ve gut
Hastalığı için faydalıdır. Yemeklere soğanla birlikte 2- 3 diş sarımsak koyarsanız hem faydasından hem
de lezzetinden yararlanabilirsiniz.
19 Şubat 2008 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder