Malzemeler:
-6 adet orta büyüklükte patates
-3 adet havuç
-500 gr. Yoğurt
-yarım su bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
-3- 4 diş sarımsak
-tuz-kırmızı biber (istenirse)
-1 su bardağı maydanoz yaprağı
Yapılışı:
1- patatesler yıkanır, haşlanır, soyulur, rendelenir.
2- havuçlar kazınır, doğranır, az su ile haşlanır, iyice ezilir. Patatese katılır.
Tuzla dövülmüş sarımsak, yoğurt, sıvı yağ, kırmızı biber ilave edilir, hepsi karıştırılır.
Tabağa alınıp yıkanmış maydanoz yaprakları ile süslenir.
Kısa bilgi:
Her gün şu besin gruplarından yeteri kadar yiyiniz:
Süt ve sütten yapılan yiyecekler
Et, yumurta ve baklagiller
Sebze ve meyveler
Ekmek, hububat, şeker ve yağ
23 Şubat 2008 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder