13 Mart 2008 Perşembe

Kolay icli kofte

Malzemeler:
-500 gr. Dana kıyma
-3- 4 adet kuru soğan
-1 su bardağı rendelenmiş havuç
-1 su bardağı ince bulgur (yarım bardak sıcak su ile kabartılır)
-yarım su bardağı doğranmış ceviz içi
-6 adet yufka
-3 yumurta
-tuz, karabiber
-1 su bardağı galeta unu
-2 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
İnce doğranmış soğan, 3 çorba kaşığı sıvı yağda hafif kavrulur. Kıyma ilave edilir. Suyunu çekince
rendelenmiş havuç konur. 4- 5 dakika pişirildikten sonra ateşten alınır. Kabartılmış ince bulgur, ceviz
içi, tuz, karabiber katılır. Bu harç 24 kısma ayrılır.
Yufkalar 8 parçaya bölünür (tamamı 48 adet). Bir parçanın üzerine yumurta akı sürülüp ikincisi
üzerine yapıştırılır. Kıymalı harç konur, iki parmak genişliğinde gevşek sarılır (hepsi 24 adet).
3- artan yumurta akı ve yumurta sarıları iyice çarpılır. Yufkalar önce yumurtaya, sonra galeta ununa
bulanıp kızgın yağda kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Not: kızartmayı küçük ve derin bir tencerede yapınız.

Hiç yorum yok: