23 Mart 2008 Pazar

Şiş Kebap

Malzemeler:
-1 kg. Koyun veya kuzu kuşbaşı et (şişlik)
-2 domates
-4 sivri biber
-2 tutam kekik
-limon
-1 kahve fincanı zeytinyağ
-2 kırmızı soğan
-1 demet maydanoz
-tuz ve karabiber
Yapılışı:
L-zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve kekik karıştırılır.
Etler bu karışıma konup karıştırılır. En az 3- 4 saat dinlendirilir.
Domates ve biber et büyüklüğünde doğranır.
Isıtılmış şişlere, şu sıra ile dizilir: et, domates, et, biber.
5- alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada bir tarafı iyice pişirildikten sonra çevirmek suretiyle
iki tarafı pişirilir (kuru olmaması için).
6- kırmızı soğan ve maydanoz dalları ile servis yapılır.
Not: sakatat etleri şiş yapılacağı zaman zar ve sinirleri çıkarılır. Böbrek ve yürek yıkanıp kurulanır.
Ciğer ve koç yumurtası yıkanmaz.

Hiç yorum yok: