30 Mart 2008 Pazar

Kuzu Kapama

Malzemeler:
-1 kg. Kemikli kuzu eti
-2 kaşık yağ
-1 kuru soğan
-12 adet yeşil soğan
-1 demet pazı
-1 marul
-1 havuç
-1 demet dereotu
-tuz
Yapılışı:
L-düdüklü tencereye et, ayıklanıp doğranmış kuru ve yeşil soğan, havuç, yaprak yaprak koparılmış
pazı, marul, tuz ve yağ konup karıştırılır.
2- iki kahve fincanı da su ilave edilip kapak kapatılır. Orta ateşte, düdük sesi geldikten sonra hesap
edilmek üzere 20- 25 dakika pişirilir.
3- soğuyunca kapak açılır. Servis tabağına alınıp kıyılmış dereotu serpilir.
Kısa bilgi:
Marul, mide ağrılarına, uykusuzluğa, bronşit, şeker hastalığı ve mafsal ağrılarına faydalıdır.

Hiç yorum yok: