1 Nisan 2008 Salı

Salçalı biftek

Malzemeler
-1 kg. Biftek
-2 kaşık yağ
-1 soğan
-1 havuç
-1 kereviz
-1 patates
-2 diş sarımsak
-1 kaşık salça
-yarım su bardağı kırmızı şarap
-tuz, karabiber ve 1 defne yaprağı
Yapılışı:
Biftekler yağda kızartılıp tencereye alınır.
Aynı yağda küçük doğranmış soğan, sarımsak, havuç, kereviz, patates, defne yaprağı kavrulur.
Salça ve şarap konur. Etlerin üzerine yayılır.
3- 4 bardak su ilave edilip biftekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.
Patates püresi, pilav ve makarna ile servis yapılır.
Not: istenirse bifteklerle pişen sebzeler, kaşık yardımı ile süzgeçten geçirilir; etin üzerine sos olarak
dökülür.
Kısa bilgi:
Yetişkin bir insanın günlük protein (et, süt, yumurta, baklagiller) ihtiyacı kilosu başına 1 qr. Dır.
Örneğin, 65 kg. Ağırlığındaki bir insanın günlük protein ihtiyacı 6- 5 gr. Dır. Büyüme çağında ise bu
miktar kg. Başına 2- 3 gr. Dır.

Hiç yorum yok: