16 Nisan 2008 Çarşamba

Sebzeli Piliç

Malzemeler:
-1 piliç veya 4 parça kemikli göğüs eti
-2 adet soğan
-3- 4 diş sarımsak
-2- 3 çarliston biber
-100-150 gr. Taze fasulye
-2 kabak
-1 patlıcan
-2 domates
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-tuz, karabiber
Yapılışı:
1- pilicin ince tüyleri ocak alevinde yakılır. İçi dışı yıkandıktan sonra, suyu sıkılmış yarım limon ile iyice
ovulur. 20- 30 dakika bekletilir. Sonra butlar ve kanatlar çıkarılır. Göğüs kafesi iki parçaya ayrılır.
2- çelik bir tencerenin altına etler dizilir. Tuz, karabiber serpilir.
3- sebzeler yıkanır. Soğan, sarımsak, biber, domates küçük küçük; fasulye, kabak, patlıcan, kuşbaşı
doğranıp hepsi karıştırılarak harmanlanır.pilicin üzerine yerleştirilip, tuz, karabiber serpilir. İki kaşık
sıvı yağ gezdirildikten sonra tencerenin kenarından 1 bardak su konur.
Orta ateşte sebzeler fazla ezilmeden pişirilir. Ateş kapatıldıktan sonra 15 dakika kadar tencerenin
kapağı kapalı olarak dinlendirilir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok: