6 Nisan 2008 Pazar

Şinitsel

Malzemeler:
-1 kg. Biftek (ince dövülmüş)
-4 çorba kaşığı galeta unu
-3 çorba kaşığı un
-3 yumurta
-1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartma için)
-tuz ve karabiber
Yapılışı:
Bifteklerin iki tarafı tuzlanıp biberlenir.
Önce elenmiş una, sonra çarpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulanıp elle bastırılır.
Kızgın yağda kızartılıp patates tava ve salata ile servis yapılır.
Not: 1) biftekler bir gece soğan suyunda bekletilirse daha lezzetli olur.
2) biftekler una bulanmadan rende kaşara batırılırsa nefaseti artar.
Kısa bilgi:
Hayvansal gıdalar zeka faaliyetlerini arttırır. Bilhassa proteinlerin zekaya etkisi 0-4 yaş arasıdır. Çünkü
beyin ve sinir hücreleri bu ara gelişir.

Hiç yorum yok: