26 Nisan 2008 Cumartesi

Fırında tavuk graten

Malzemeler:
-1 tavuk
-2 kaşık yağ (margarin)
-2 kaşık un
-yarım litre süt
-3- 4 çorba kaşığı rende kaşar
-2 yumurta
-tuz ve karabiber
Yapılışı:
Tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır.
Soğuyunca küçük parçalara ayrılır.
Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta ve 2 kaşık
rende kaşar peyniri konup karıştırılır.
Yağlanmış tepsiye bu sosun üçte biri konup yayılır. Üzerine tavuk eti, onun üzerine de artan sos
konup kaşar peyniri rendesi serpilir.
Fırında pembe olarak kızartılır.
Dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır. Not: yumurta aklarını beze yapmada kullanınız. Mayonezli balık
Malzemeler:
-1 kg. Levrek (kefal, palamut, yayın)
-1 soğan
-2- 3 defne yaprağı
-1 çay kaşığı tane karabiber
-tuz
Rus salatası için
-2 yumurta sarısı
-1,5 su bardağı zeytinyağ
-1- 2 limon
-1 çay kaşığı toz hardal
-2 patates (haşlanmış)
-1 havuç (haşlanmış)
-yarım su bardağı iç bezelye(konserve)
-10- 12 küçük salatalık turşu(kornişon)
Yapılışı:
1- balık temizlenir; iki üç parçaya ayrılıp, yıkanır;
Sıcak suya konur. Kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tuz, tane
karabiber ilave edilip haşlanır. Suyunda soğutulur.
Balık küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır. Tuz ve karabiber serpilir.
Rus salatası hazırlanır. (4- 5 kaşık mayonez, üzerini süslemek için ayrılır.)
Balık eti, rus salatası ile karıştırılır. Üzeri ayrılan mayonez ve turşu ile süslenir. Not: balığın haşlama
suyunu balık çorbası yapınız.

Hiç yorum yok: