4 Nisan 2008 Cuma

Peynirli Biftek

Malzemeler:
-8 biftek
-200 gr. Gravyer veya kaşar peyniri
-2 kaşık tereyağ veya margarin
-1 soğan, tuz ve karabiber
Yapılışı:
Soğan rendelenir. Suyu alınıp tuz ve karabiber atılır. Etler batırılıp ağız kapalı olarak bir gece
buzdolabında dinlendirilir.
Peynir ve yağ bir tencereye konur. Kaynar su bulunan başka bir kabın üzerinde veya çok hafif ateşte
eritilir.
Biftekler alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir. Kurumaması için önce bir yüzleri
sonra öteki tarafları pişirilir.
Sıcak sıcak üzerine erimiş peynir dökülür.
Not: yanına garnitür olarak sebze soteleri, patates tava ve pilav da konabilir.
Kısa bilgi:
1- yetişkin insanlar protein ihtiyacının %35'ini hayvansal proteinlerden (et, süt, yumurta), %65'ini
bitkisel proteinlerden (fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye) karşılamalıdır.
2- büyüme çağında, hamilelik ve süt verme durumunda, protein ihtiyacı yarı hayvansal, yarı bitkisel
kaynaklardan karşılanmalıdır.

Hiç yorum yok: