16 Mart 2008 Pazar

Mercimekli Köfte

Malzemeler:
-2 su bardağı kırmızı mercimek
-1,5 su bardağı ince bulgur
-3 soğan
-3- 4 kaşık yağ
-2- 3 çay kaşığı kırmızı biber
-2- 3 çay kaşığı kimyon
-yarım demet dereotu ve maydanoz
-6- 7 taze soğan
-1 kaşık salça
Yapılışı:
Soğan ince doğranıp yağda hafifçe pembeleştirilir.
Taze soğan, dereotu temizlenip ince doğranır.
3- mercimek ayıklanıp yıkanır; 3- 4 bardak su ile iyice haşlanır. Sıcakken bulgurun üzerine dökülüp
karıştırılır. Kapak kapatılarak bulgurun kabarması beklenir.
Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon, salça konup yoğrulur.
Son olarak taze soğan, maydanoz, dereotu karıştırılır. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır.
Tabağa dizilir. Arzu edilirse çif köfte salatası ile servis yapılır. Kısa bilgi:
Mercimek kuvvetli ve sindirimi kolay bir bitkisel proteindir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Teşekkürler güzel tarif.