8 Mart 2008 Cumartesi

Rosto köfte

Malzemeler:
-750 gr. Dana kıyına, 2 soğan
-2 dilim bayat ekmek içi
-3 yumurta (2 tanesi köfte içine katı pişirilecek, 1 yumurta akı köfte hamuruna, 1 yumurta sarısı
üzerine sürülecek)
-1 havuç (haşlanmış)
-1 su bardağı iç bezelye (konserve)
-tuz, karabiber, kimyon (1 çay kaşığı)
Yapılışı:
Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek, tuz, karabiber, kimyon ve bir yumurta akı iyice
yoğrulur.
Fırın tepsisinin boyundan dört parmak kısa olarak silindir yapılır.
3- ortadan boydan boya yarılıp, haşlanmış yumurta, bezelye, küçük küçük doğranmış havuç konup
köfte kapatılır. Islak elle düzeltilir.
Yağlanmış fırın tepsisine konup üzerine yumurta sarısı sürülür.
Fırında, sıcaklık önce üstten verilir (çatlamaması için). Pişince servis tabağına alınıp dilimlenir.
Not: 1) tepside kalan yağına bir tatlı kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı salça konup bir bardak su ile
kaynatarak köftenin üzerine sos yapılabilir.
2) rulonun içine patates-püresi de konabilir.

Hiç yorum yok: