Malzemeler:
-1 kg. Koyun kuşbaşı eti
-3 avuç arpacık soğan
-3- 4 diş sarımsak
-2 kaşık yağ
1 domates
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı karabiber
-2 defne yaprağı
-tuz
Yapılışı:
Düdüklü tencereye et, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş domates
ile yağ karışık konur.
Su koymadan kapak kapatılır. Hafif ateşte 1 saat pişirilir.
Pilav ve salata ile servis yapılır. Kısa bilgi:
1- düdüklü tencerede yemek pişirirken, suyu fazla buharlaşmadığından az su ile pişirilmelidir.
2- düdüklü tencerede yemek pişirmek zamandan, yakıttan tasarruf sağlar, bilhassa vitaminler daha az
ziyan olur.
21 Mart 2008 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder