Malzemeler:
-5- 6 patates
-1 su bardağı ince bulgur
-3- 4 sivri biber
-10- 12 adet taze soğan
-1 demet maydanoz
-2- 3 çay kaşığı kimyon
-2 çay kaşığı kırmızı biber -2 çay bardağı zeytinyağ -1- 2 limon suyu, tuz yapılışı:
Patatesler haşlanıp soyulur, püre makinesinden geçirilir veya rendelenir.
Bulgur ayıklanıp üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp kapatılır.
Patates, bulgur, tuz, kırmızı biber, kimyon, zeytinyağ, doğranmış biber, soğan, maydanoz ve limon
suyu karıştırılıp yoğrulur.
Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır, servis tabağına yerleştirilir.
Marul yaprakları ve çiğ köfte salatası ile servis yapılır.
Not: isterseniz; 3 yumurtayı çatalla çarpıp yağda omlet gibi pişiriniz. Patatesli bulgura ilave edip
yoğurunuz. Diğer malzemelerle şekilleyiniz.
Kısa bilgi:
Bulgur bol posalı bir besin olduğundan bağırsakların boşalmasını kolaylaştırır. Ayrıca b grubu vitamini
yönünden zengindir.
20 Mart 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder