6 Mart 2008 Perşembe

Kadın Budu Köfte

Kadın budu köfte malzemeler:
-750 gr. Dana kıyma
-2 soğan
-3 çorba kaşığı pirinç
-3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.)
-yarım demet maydanoz
-1 bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)
-3- 4 çorba kaşığı galeta unu
-tuz ve karabiber
Yapılışı:
1- pirinç ayıklanıp yıkanır. Bir bardak sıcak suya atılıp haşlanır ve suyu çektirilir.
Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı, yağsız kavrulur. Çiğ kıymaya katılır.
Buna, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğrulur.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, oval ve yassı köfteler yapılır.
Önce galeta ununa, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.
Kısa bilgi:
Yağı çok yüksek hararette tutmak, yağda bir takım zehirli ve tahriş edici maddeler meydana
gelmesine sebep olur. Bundan dolayı, tavada az yağlı, yağı yakarak kızartma yapmak yanlıştır.
Kızartma; derin bir kapta, bol yağda ve yağın içinde adeta kaynatmak şeklinde yapılmalıdır.

Hiç yorum yok: