Malzemeler:
-500 gr. Dana kıyma
-2- 3 dilim bayat ekmek içi
-1- 2 soğan
-kimyon, karabiber (birer çay kaşığı)
-1 yumurta
-yarım demet maydanoz
-kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı
Yapılışı:
Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve
yumurta iyice yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır.
Kızgın yağda kızartılır. Not:
Cızbız köfte yaparken ekmek konmaz veya az konur. Yumuşak olması için yoğrulurken 2 kaşık
zeytinyağı ilave edilir.
Kuru köfteye 1- 2 diş dövülmüş sarımsak da katılabilir.
Artan köfteyi salçalı su ilave edilerek salçalı köfte de yapılabilir.
Kuru köfte hamuru küçük küçük yuvarlanıp kızartılarak üzerine birer kürdan batırılırsa, soğuk büfe için
bir çeşit olur.
6 Mart 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder