Malzemeler:
-500 gr. Dana kıyma
-3- 4 çorba kaşığı ince bulgur
-1 yumurta
-yarım demet dereotu
-1- 2 soğan
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çorba kaşığı salça
-2 çorba kaşığı yağ
-tuz
Yapılışı:
Rendelenmiş soğan, doğranmış dereotu, tuz, kara biber, kimyon, bulgur, kıyma ve yumurta iyice
yoğrulur.
Küçük köfteler yapılır. Yağda kızartılıp tepsiye dizilir.
Üzerine iki bardak su ile ezilmiş salça dökülüp yavaş yavaş pişirilir.
Not: ertesi öğüne kalan köfteler, suyundan süzüldükten sonra çarpılmış yumurtaya batırılıp kızartılırsa
değişik lezzette bir yemek çeşidi olur.
7 Mart 2008 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder