Malzemeler:
-500 gr. Dana kıyma (et beklememiş ve sinirsiz olmalıdır.)
-1,5- 2 su bardağı ince bulgur
-3- 4 çay kaşığı acı kırmızı biber
-2 çay kaşığı kimyon
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 soğan
-2 çay kaşığı karabiber, tuz
Salatası için:
-8- 10 tane taze soğan
-1 demet maydanoz
-4- 5 çay kaşığı sumak
-yarım kahve fincanı zeytinyağ
-1 limon, tuz
Yapılışı:
Kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber ara sıra su serperek iyice
yoğrulur.
Biber salçası ile de yoğrulduktan sonra avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır. Servis tabağına
dizilir.
3- taze soğan ve maydanoz ince doğranır. Kırmızı biber, sumak, zeytinyağ, tuz ve limon suyu
karıştırılır.
4- köfte servis yapılırken salatası yanında verilir.
12 Mart 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder