Malzemeler:
-1,5 kg dolmalık biber (küçük ve ince kabuklu)
-1 küçük lahana
-4- 5 adet salçalık kırmızı biber
-1 baş sarımsak
-1 demet maydanoz
-10- 12 dal kereviz
-2 bardak sirke
-tuz (4,5 bardak su için 1 dolu çorba kaşığı)
Yapılışı:
Biber yıkanıp sapları ve tohumları çıkarılır.
Lahana, salçalık, biber, sarımsak, maydanoz, kereviz ince ince kıyılıp karıştırılır.
Biberlere sıkıca doldurulur. Kavanoza yerleştirilir.
4,5 bardak suya 1 çorba kaşığı tuz konarak tuzlu su hazırlanır. Buna sirke karıştırılıp kavanoza
boşaltılır.
Üzerine temiz bir ağırlık konup kapak kapatılır.
Not: turşuların bozulmaması ve kütür kütür olması için soğuk yerde saklanmalıdır.
4 Mart 2008 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder