Malzemeler:
-1 orta büyüklükte lahana
-1 baş sarımsak
-2- 3 adet acı kırmızı biber
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 avuç nohut
-1 kahve kaşığı bira mayası
-tuz (5 bardak suya 1 dolu çorba kaşığı)
Yapılışı:
1- lahana bir iki yaprak soyulup dilim dilim kesilir.
Emaye bir kovaya yerleştirilir. Kırmızı biber, sarımsak ve nohut konur.
2- 5 bardak suya 1 çorba kaşığı esas olmak üzere tuzlu su hazırlanır. Şeker ve bira mayası
konup, eritilir. Lahananın üzerini
geçecek şekilde doldurulur.
Her gün 1- 2 kere karıştırılıp suyu savrularak havalandırılır. (fena kokmaması ve suyun parlak olması
için)
15- 20 gün içinde turşu olur.
Kısa bilgi:
Çayın, kan damarlarının çeperlerindeki esnekliği artırarak kan basıncını düşürücü etkisi vardır. Ayrıca
bağırsak bozukluklarında antibiyotik etkisi yapar. Mesane, safrakesesi ve böbrek taşlarının oluşumunu
engeller.
4 Mart 2008 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder