Malzemeler:
-1 kg. Koyun eti (kemikli parça et)
-3 havuç
-3 patates
-1 kereviz
-3 soğan
-1 demet maydanoz
-1- 2 limon suyu
-1- 2 yumurta sarısı
-tuz
Yapılışı:
Düdüklü tencerede 4 bardak su kaynatılır. Yıkanmış et konup köpükleri alınır.
Küçük doğranmış havuç, kereviz ve dörde bölünmüş soğan patates, tuz konup kapağı kapatılır.
Harlı ateşte düdük sesi geldikten sonra hesap edilerek yarım saat pişirilir.
Soğuyunca kapak açılır. Yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye ilave edilir.
Servis tabağına alınıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
Not: büyük soğan yerine 1- 2 avuç arpacık soğan da kullanılabilir.
Kısa bilgi:
Romatizmalılar için haşlama et ve ebegümeci faydalıdır.
27 Mart 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder