Malzemeler:
-yarım kg. Sivri biber
-10- 15 adet küçük salatalık
-1 baş sarımsak
-2 bardak sirke
-yarım demet maydanoz
-tuz (4,5 bardak suya 1 çorba kaşığı)
Yapılışı:
Salatalık ve biber yıkanır. Çatalla bir iki yerinden delinir.
9 bardak suya 2 çorba kaşığı tuz konup kaynatılır.
Biberler ve salatalıklar daldırılıp hemen çıkarılır.
Kavanoza sarımsak ve maydanozla karışık olarak yerleştirilir.
Haşlama suyuna sirke katılır. Üzerine doldurulur. Temiz bir ağırlık konup kapak kapatılır.
Salatalık ve biber sararınca turşu olmuştur. Kırmızı pancar turşusu malzemeler:
-1 kg. Kırmızı pancar -1 su bardağı sirke -1 su bardağı su -1 baş sarımsak -yarım çorba kaşığı tuz
Yapılışı:pancarlar yıkanır. Çok yumuşak olmamak üzere haşlanır.
Soyularak yuvarlak dilimlenir. Kavanoza yerleştirilir.
Tuzla dövülmüş sarımsağa sirke ve su konup karıştırılır.
Pancarın üzerine dökülüp kavanoz sağa sola sallanır, kapak kapatılır.
Ertesi gün sofraya alınabilir.
5 Mart 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder