4 Mart 2008 Salı

Ordövr

Malzemeler:
-4 katı pişmiş yumurta
4 yaprak jelatin
-10 dilim macar salamı
-3- 4 küçük salatalık turşusu
-2 su bardağı et suyu (yağsız)
-tuz ve karabiber
Yapılışı:
1- ılık et suyunda yıkanmış jelatin eritilir. Tuz ve karabiber atılır.
2- yumurta, salam, turşu küçük küçük doğranır. Et suyuna katılıp, karıştırılır. (yumurta sarılarını
dağıtmadan ve et suyunu bulandırmadan karıştırınız.)
Islak şekilli kalıba boşaltılıp dondurulur (3- 4 saat).
Kalıptan çıkarılacağı zaman, kalıp birkaç defa ılık suya batırılıp servis tabağı ters çevrilir. Kısa bilgi:
Vücudumuzdaki damarları uç uca eklemek kabil olsaydı 560000 km'yi bulurdu.

Hiç yorum yok: