21 Mart 2008 Cuma

Dana rosto

Malzemeler:
-yarım koyun budu
-2 kaşık margarin
-1 kaşık salça
-tuz
Yapılışı:
But etini alabilecek bir tencerede yağ eritilir.
İyi kızarması için, etin üzerini kaplayan ince zarı çıkarmadan etin iki tarafı iyice tuzla ovulur ve yağda
kızartılır.
3- yarım fincan su ile sulandırılmış salça konur. Biraz sonra da 3- 4 bardak sıcak su ilave edilip kapak
örtülür.
Orta ateşte 2 saat pişilir (et yağına kalmalıdır).
Biraz soğuyunca dilimlenip servis tabağına yerleştirilir. Üzerine tenceredeki salçalı yağ gezdirilerek
dökülür.
Etin yanına havuç, bezelye soteleri, patates tavası veya patates püresi konarak servis yapılır.
Not: 1) rosto, but etin kemikleri çıkarıldıktan sonra rulo şeklinde bağlanarak da aynı şekilde pişirilir.
2) kuzu budu tencerede pişirmeden, fırında şöyle pişirilir: et tuzlanıp yağlanır. Tepsiye konup fırında
ara sıra su ilavesi ile pişirilir. Yağına biraz salça konup renklendirilerek üzerine dökülür.

Hiç yorum yok: