7 Ocak 2008 Pazartesi

Balık Çorbası

Malzemeler: Balık olarak kırlangıç veya levrek kullanabilirsiniz.
  • 10 bardak haşlama balık suyu (haşlanmış balık eti ile mayonezli balık yapılır)
  • 2 soğan, 1 havuç
  • 5- 6 dal kereviz veya maydanoz
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kaşık yağ
  • yarım su bardağı pirinç
  • 1/2 limon suyu
  • 2 yumurta sarısı
  • defne yaprağı
  • tuz-kırmızı biber
Yapılışı:
Balık suyunun çıkarılması:
Balık temizlenir, yıkanır. Sıcak su ile ateşe konur, kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan
tane karabiber, maydanoz sapları, defne yaprağı konup, iyice kaynatılır. Süzülür. Balık eti mayonezli
balık hazırlanmasında, suyu da balık çorbasında kullanılır.
1- havuç, maydanoz, sarımsak ince ince doğranır. Yağla pembeleştirilir. 1 kaşık un katılır. Biraz daha
kavrulur. Balık suyu, yıkanmış pirinç ilave edilir. İyice pişirilir.
2- yemek saatinden 10 dakika evvel yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye katılır. Tuz
atılır.
Kısa bilgi:
Sofraya daima gerçek çiçek koyunuz. Çiçeğinizi az kokulu seçip, kısa saplı olarak tanzim ediniz.

Hiç yorum yok: