11 Ocak 2008 Cuma

Yayla Çorbası

Malzemeler:
  • 10 bardak et suyu
  • yarım bardak pirinç
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 2 bardak yoğurt
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 2 kahve kaşığı kuru nane
  • 1 kahve kaşığı kırmızı biber
  • tuz
Yapılışı:
Pirinç ayıklanıp yıkanır. Et suyunda iyice haşlanır.
Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, et suyu ile sulandırılır.
Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir.
Kuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür.
Kısa bilgi:
Pirinç, karbonhidrat değeri en yüksek bir hububattır.
Tansiyonu yüksek olanlar ekmek yerine her öğün 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç yemelidir (yağsız ve
tuzsuz olarak).
Haşlanmış pirinç üreyi düşürür, ishallerde çabuk iyileşme sağlar.

Hiç yorum yok: