29 Ocak 2008 Salı

Yuvarlama

Malzemeler:
-350 gr. Yağsız dana kıyma
-1 yumurta
-2 çorba kaşığı un
-tuz, karabiber
-yarım su bardağı kızartmak için sıvı yağ
-yarım su bardağı nohut
-1- 5 su bardağı yoğurt
-yarım kahve fincanı erimiş tereyağ
-yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
Nohut akşamdan ayıklanıp yıkanır ve suda bırakılır. Ertesi gün 8 bardak et suyu veya su ile haşlanır.
Kıyma, un, tuz, karabiber ve yumurta iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp ıslak avuç
içinde yuvarlanır.
Kızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve hafif sallanarak kızartılır.
Kızarmış köfteler, haşlanmış nohut ve suyuna ilave edilerek 10- 15 dakika yavaş yavaş kaynatılır.
Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerlerine çarpılmış 12 kaşık yoğurt konur ve kırmızı biberli tereyağ
gezdirilir. Not: yoğurt sarımsaklı olarak da servis yapılabilir.

Hiç yorum yok: