10 Ocak 2008 Perşembe

Sebze Çorbası

Malzemeler
  • 10 bardak et suyu
  • 2 soğan
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1,5 çorba kaşığı yağ
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 6- 7 dal kereviz
  • 6- 7 kök ıspanak
  • 6- 7 dal maydanoz
  • 1 bardak süt
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz
Yapılışı:
Sebzeler yıkanır; havuç, patates rendelenir; kereviz, ıspanak, maydanoz doğranır.
Rendelenmiş soğanla yağ tencerede pembe olarak kavrulur. Un konur. Biraz daha karıştırılır.
Hazırlanmış sebzeler, et suyu ve ayıklanıp yıkanmış pirinç konup iyice pişirilir.
Tel süzgeçten kaşıkla bastırılarak geçirilir. Tuz atılır.
5- yumurta sarısı süt ile çarpılıp kaynayan çorbaya katılır; karıştırılıp hemen ateşten alınır.
Not: mevsime göre taze fasulye, bezelye, kabak gibi sebzeler de kullanılır.

Hiç yorum yok: