5 Ocak 2008 Cumartesi

İşkembe kızartma

Malzemeler
  • Yarım kilo dana işkembesi
  • 4 bardak su
  • 1 orta boy soğan
  • 6 diş sarmısak
  • 1 küçük havuç
  • 1 karanfil
  • 1 defne yaprağı
  • yarım çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
Kızartma için
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarmısak
  • 2 orta boy domates
  • yarım çay kaşığı kekik
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber, tuz
Yapılışı

Temizlenmiş olarak alacağınız işkembeyi 1-2 saat süre ile bol tuzlu soğuk suda bırakın. Soğanın kabuğunu soyun.
Bütün bırakın. Sarmısakları uzunlamasına ikiye bölün. Havucu yıkayın, kazıyın ve yuvarlak bir şekilde doğrayın.Düdüklü tencereye 4 bardak su ile işkembeyi, soğanı, sarmısakları, havucu, karanfili, defne yaprağını, kekiği ve tuzu
koyup bir saat kaynatın. Soğuduktan sonra işkembeyi rulo haline getirin. 1 santim kalınlığında halkalar halinde
doğrayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, işkembelerin iki tarafını da kızartın. Işkembeleri pişirdikten sonra tavaya
ayıklanmış sarmısakları, rendelenmiş domatesi, kekik, kimyon, pul biber ve tuzu katın. 2-3 dakika kaynatın. Sofraya
getirirken işkembe kızartmaların üstüne dökün. Pişirdiğiniz işkembeyi iyice soğutursanız daha kolay
dilimleyebilirsiniz. Pişirdiğiniz işkembe miktarı fazla gelirse rulo yapıp buzlukta saklayabilirsiniz. Gerektiğinde
dilimleyip kullanabilirsiniz

Hiç yorum yok: