5 Ocak 2008 Cumartesi

Şehriyeli yeşil mercimek çorbası

Malzemeler
  • 8 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 kahve fincanı arpa şehriye
  • 2 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı
Mercimek ayıklanır, yıkanır ve yarım haşlanır. Haşlama suyu dökülür.
Küçük doğranmış soğan yağda hafifçe sarartılır. Un konur, bir kaç kez karıştırılır.
3- et suyu, yarı haşlanmış mercimek ilave edilir. Mercimek pişince şehriye konur. 10- 15 dakika yavaş
ateşte kaynatılır. Sofraya alınacağı zaman süt katılır. Üzerine kuru nane serpilir.

Hiç yorum yok: