10 Ocak 2008 Perşembe

Düğün Çorbası

Malzemeler
  • 10 bardak et suyu
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 2 limon
  • 2 parça et (haşlanmış)
  • 2 kaşık yağ
  • 1 kahve kaşığı kırmızı biber
Yapılışı:
Et suyu tencerede kaynatılır. Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak,
ezilir.
Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
Yağ ısıtılır. Küçük doğranmış et ile 1- 2 defa çevrilir. Kırmızı biber katılıp çorbaya dökülür.
Kısa bilgi:
1- yemeklerin tuzunu ateşten almadan 5 dakika kadar önce atınız (tuzun yemeğin tadı ile iyi
ayarlanması ve pişmeyi geciktirmemesi için).
2- fazla tuzlu yemek, vücut dokularının su tutmasına yani ödeme sebep olur. Vücutta bilhassa
ayaklarda şiş olur.
3- yemekleri tuzsuz pişirip, yerken tuz serpseniz, vücut bu tuzu daha çabuk dışarı atar.

Hiç yorum yok: