5 Ocak 2008 Cumartesi

Mercimek çorbası

Malzemeler:
  • 10 bardak et suyu
  • 1,5 bardak kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 2 baş soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz, kırmızı biber
  • 1 bardak süt
Yapılışı:

Mercimek ayıklanır, yıkanır, patates soyulup rendelenir.
Soğan çorba tenceresine rendelenir. Yağ ile pembeleştirilir. Un katılıp biraz daha kavrulur.
Et suyu ve hazırlanan mercimek, rendelenmiş patates katılıp, iyice pişinceye kadar kaynatılır. Tel süz
geçten kaşık yardımı ile geçirilir.
Yumurta sarısı ile süt çatalla çarpılır; çorba sofraya alınmadan 10 dakika önce çorbaya ilave edilip
karıştırılır. Tuz atılır, ateş kapatılır. Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.

Not: çorbalara terbiye üç şekilde katılır.
Yumurta sarısı-süt karışımı
Yumurta sarısı-limon suyu karışımı
Yumurta sarısı-limon suyu-un karışımı

Hiç yorum yok: