30 Ocak 2008 Çarşamba

Etli Dolma

Malzemeler:
-400 gr. Kıyma
-yarım su bardağı pirinç
-2- 3 soğan
-yarım demet maydanoz, dereotu
-1 avuç taze nane veya 2 tutam kuru nane
-2 domates veya 1 çorba kaşığı salça
-2 çorba kaşığı yağ
-tuz-karabiber
Yapılışı:
Hangi dolma yapılacaksa sebzesi hazırlanır. Biberin içi çıkarılır, kabak kazılıp oyulur. Domateslerin
üzerinden kapak kaldırılır, içi kaşıkla alınır. Asma ve lahana yaprağı sıcak tuzlu suda yumuşatılır
(kaynatılmaz).
Soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates küçük doğranır. Tuz, karabiber, kıyma ve 1 kaşık yağ
konup yoğrulur.
En son ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir. Karıştırılıp hazırlanan sebzelere doldurulur.
4- tencereye dizilip 1 kaşık yağ, 1 bardak salçalı su
konur. Orta ateşte pişirilir.
(gerekirse pişerken azar azar su ilave edilir.)
Not:arzu edilirse üzerine sarımsaklı limon suyu dökülür.

Hiç yorum yok: